Мени
new-carousel-codeweek-500x254px_13746_0

Европска недела на кодирање 2016 – Наоружајте се со програмерски вештини за дигиталниот свет со #codeEU!

Четвртото издание на Европската недела на кодирање ќе се одржи за помалку од пет месеци! Од 15-ти до 23-ти октомври, милиони деца, млади, возрасни, родители, наставници, претприемачи и креатори на политики повторно ќе се соберат на настани во училници и библиотеки ширум Европа и пошироко за да кодираат. Европската недела на ...

web t4g

Фондацијата Метаморфозис го организира денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор во Косово

Фондацијата Метаморфозис, заедно со локалната канцеларија на „Microsoft” – Mакедонија, го организираат денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор  – „Со технологија до успех“. Настанот ќе се одржи на 28 јуни, во просториите на Orion Conference Center (сала Oрион), Приштина, со почеток во 10:00 часот. Настанот ќе им овозможи на ...

Clg55yOWEAAWix4

“Tech4Good“ можност за граѓанските организации да добијат беслатен софтвер од Мајкрософт

На 21 јуни, 2016 на Скопски Саем се одржа настанот „Tech4Good“ – Денот на Мајкрософт посветен на НВО секторот организиран од страна на Фондацијата Метаморфозис со поддршка на софтверската корпорација Мајкрософт. Овој настан им овозможи на претставниците на граѓанскиот сектор да дознаат повеќе за можноста да добијат софтверски ...

logo t4g веб

Фондацијата Метаморфозис го организира денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор „Tech4Good“

Фондацијата Метаморфозис,  заедно со локалната канцеларија на Microsoft Македонија, го организира денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор „Со технологија до успех“. Настанот ќе се одржи на 21 јуни, во просториите на Конгресниот центар на Скопски саем, сала Бизнис со почеток од 10:00 часот. Настанот ќе им овозможи на ...